Wok met spinazie en gemarineerde steak


Daar ik wel van Aziatische kost hou, heb ik natuurlijk ook een kookboek ivm wokken. Uit een kookboek doe je inspiratie op, de toevoeging van een eigen toets maakt het natuurlijk helemaal af!

Let bij dit gerechtje wel even op dat het vlees minimum 2 uur op voorhand moet marineren.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 4 el zoete chilicaus
– 2 el donkere sojasaus
– 1 teentje knoflook (geperst)
– een afgestreken koffielepeltje kristalsuiker
– 2 el geraspte gember
– 1 el droge sherry
– 500 g steak in dunne plakje gesneden (max 0,50 cm)
– 2 el arachideolie
– 2 ajuinen (doormidden snijden en dan in schijfjes)
– 500 g spinazieblaadjes (reepjes)

Neem bv een glazen schotel en doe hier de chilisaus, sojasaus, knoflook, gember, suiker en sherry in. Roer goed door elkaar en voeg dan de sneetjes steak toe. Zorg dat de saus er goed omheen zit. Dek de schotel af met huishoudfolie en bewaar min 2 uur in de koelkast (liefst langer).

Verhit een wok op hoog vuur en doe er wat olie in. Roerbak het vlees in porties mooi bruin en doe er als nodig nog wat bij. Als het vlees gebakken is, hou je het opzij en bak je daarna de ajuinpartjes in de wok met eveneens wat olie tot ze glazig zijn. Voeg opnieuw het vlees toe en daarna de spinazie tot hij geslonken is.

Ik serveerde dit met tagliatelle, maar rijs of andere pasta is eveneens mogelijk!

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: