Stoofpotje met Blinde Vink


Wederom een culinaire explosie van meneer Allegaartje tijdens één van de afgelopen weekends. Ja ja, hij kookt wel degelijk en meestal iets lekkers en anders. Tijdens de week kook ikzelf namelijk altijd, maar dat zijn dan meer alle daagse dingen. Als ik thuiskom na het werk is het het simpelste om iets eenvoudigs lekker klaar te maken.
Dit weekend zit zijn zin voor te koken er niet in en maak ik vanavond pizza! Heb kant en klaar deeg gekocht en we zullen wel zien wat het wordt🙂
Ik moet toch eens mijn schade inhalen tov meneer Allegaartje, anders krijgt hij teveel alures omdat hij ‘steeds’ voor mij kookt. Natuurlijk beste lezer, is dit maar een grapje. Maar toch, als je zelf graag kookt moet je niveau goed zijn! Haha!

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 4 blinde vinken (diepgevroren)
– 350g verse wortelen
– 150 g erwtjes
– 3 grote aardappelen
– 2 sjalotten
– 2,5 el donkere rozijnen
– 2 el pijnboompitten
– 1 dl rode porto
– 2,5 dl kalfsfond
– boter
– instantsausbinder
– peper&zout

Schil de aardappelen en snij in schijven van +- 0,5 cm, snij de sjalotten in fijne stukjes. Kuis de wortelen en snij in schijfjes of in kleine blokjes.
Smelt de boter en bak de diepgevroren blinde vinken lans alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout, voeg de sjalotten toe en bak dit mooi aan.
Let de aardappelschijfjes, wordtelstukjes en erwten rond de blinde vinken en leng aan met de porto en de kalfsfond tot de groenten bijna volledig onder het vocht staan.
Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en breng aan de kook. Laat dit geheel op een matig vuurtje 25 à 30 min sudderen (als je de blinde vinken al ontdooit hebt, mag je dit 15 à 20 min laten sudderen).
Bind het geheel met de sausbinder tot de gewenste dikte en laat nog even doorkoken.

5 responses to this post.

  1. Ehh… hoe doe je dat: diepgevroren blinde vinken bakken? Moeten die niet eerst worden ontdooid? Of kieper je ze – net als diepgevroren kroketten – gewoon enkele minuten in de frituurpan?

    Beantwoorden

    • Posted by Leen on 30 november 2009 at 16:52

      Je bakt gewoon de buitenkant en je zal zien dat die dan mooi kleurt, de binnenkant gaart mee tijdens de tijd dat je ze mee moet laten sudderen.

      Beantwoorden

  2. Vermoedelijk gaat mijn Boze Oude Vader (De Patiënt) van dit gerecht tijdelijk heel gelukkig worden. Het recept heb ik dan ook opgeslagen in mijn bladwijzers.

    Nog even een opmerking, maar dat is een louter semantische kwestie: ‘kruiden met peper en zout’ gaat niet lukken, aangezien peper een specerij is en zout een mineraal…😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: