Vreemde groenten in ontvangst genomen van het thuisfront. Vreemd nu niet echt, maar wel nog nooit klaargemaakt. Even denken hoe eraan te beginnen en het resultaat was een pastinaakpuree.
Dit gerecht is voor 2 personen.
Bereidingswijze:
– 1 pastinaak
– aardappelen om puree van te maken voor 2 personen
– peper&zout
– 1 ajuintje
– melk
– boter
– nootmuskaat
– 1 tl tijm
Versnipper de ajuin en bak in wat boter glazig. Kuis de pastinaak met een dunschiller en snij de kop en het einde eraf. Snij in blokjes en doe deze in het kommetje van de ajuin en voeg wat water toe. Laat de blokjes gaarkoken.
Maak ondertussen de aardappelen klaar en laat ze gaar koken. Maak er daarna puree van.
Als de pastinaak gaar is voeg je een theelepel tijm toe. Pureer met een mixer en voeg de andere kruiden toe om op smaak te brengen. Breng de aardappelpuree bij de gepureerde pastinaak en serveer bv met een stukje vis.
Posted by © RJ on 15 december 2009 at 18:38
Ook heel geschikt om te verwerken in een huts(e)pot, i.p.v. de meer gebruikelijke winterwortel. In schijfjes kan pastinaak – mits dun genoeg gesneden – ook worden gefrituurd tot smakelijke chips.
Posted by JOKE DN on 31 oktober 2011 at 19:20
heb verleden zondag pastinaakpuree gemaakt was zelf verrast door de reacties! 1 ajuin 4 pastinaken 4 middelgrote aardappelen- ajuin in boter verwelken, aardappelen en pastinaak in dezelfde grootte blokjes snijden wat water (niet teveel) en laten gaarkoken, pureren, wat boter melk redelijk peper en kruidnoot en een snuifje kerriepoeder, in schotel, wat chapelure en een aantal kleine brokjes boter erop en in de oven gratineren. lekkerrrrrrrr!!!!!