Met Gehakt (gevulde) Tomaat


Tomaatjes op overschot. Nog teveel tomatensaus in de vriezer …. tja, wat doe je dan met tomaten? Dan maar gehakt halen in de winkel en het bovenstaande kwam na verloop van tijd uit de oven🙂

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 6 tomaten
– 450 g gemengd gehakd
– een half ajuintje fijngesnipperd
– 1 el peterselie
– 1 eierdooier
– paneermeel (chapelure)
– peper&zout
– nootmuskaat
– rijst voor 2 personen

Doe het gehakt in een kom, voeg de eierdooier toe, de gesnipperde ajuin, de peterselie, peper&zout en nootmuskaat. Meng dit goed en voeg daarna paneermeel toe. Meng het paneermeel er goed onder en voeg desnoods nog toe het gehakt niet meer aan je handen kleeft.

Neem een tomaat en zet omgekeerd. Snij het topje er dan af zodat nog 2/3e van de tomaat blijft staan. Neem wat van het gehakt en rol het tot een bolletje, duw dit op de tomaat en leg het hoedje er weer op.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereid de andere tomaten op dezelfde manier. Plaats de tomaten op een ingevette ovenschaal en zet ze gedurende 40 min in de oven.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Smakelijk!

2 responses to this post.

  1. Posted by piepedal on 9 januari 2010 at 17:46

    zo je u tomaten niet uithollen!

    Beantwoorden

  2. Posted by Leen on 9 januari 2010 at 18:12

    Dat kan je ook doen, maar dan smijt je de halve tomaat weg …. vandaar dus (gevulde) tomaat🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: