Vanillesoufflé met kwark


Een heerlijk simpel receptje vanop de kokschool. Overschotjes worden steeds mee naar huis genomen om Meneer Allegaartje natuurlijk ook eens te laten proeven. Deze soufflé was snel verwerkt en niets restte nog dan een leeg kommetje …

Dit recept is voor 5 personen.

Bereidingswijze:
– 50g boter
– 50g suiker
– 3 eierdooiers
– 120g kwark
– 4 eiwitten
– 60g suiker
– 1 vanillestok

Smeer de soufflévormpjes in met boter en bestrooi daarna met suiker (van de 50g). Klop de eidooiers samen met de suiker wit. Roer er de kwark en het merk van de vanillestok onder. Klop de eiwitten stijf en spatel onder de massa. Vul de vormpjes voor 2/3e en plaats 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

Dien warm op!

Lekker met een bolletje vanilleijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: