Canneloni met Spinazie en Ricotta


Gisteren had ik zin om eens iets klaar te maken met canneloni. We hebben die hier tenslotte nog liggen en het is al een tijdje geleden dat ik er nog eens iets mee klaarmaakte. In de diepvries ligt nog wat spinazie en een pakje spekblokjes dus moest ik enkel naar de winkel voor wat ricotta.
Zo gezegd, zo gedaan. Dit recept is eigenlijk heel makkelijk te maken en de meeste dingen had ik dan ook al in huis!

Voor de vegetariërs onder ons: het oorspronkelijke recept is zonder de spekblokjes!

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 300 g spinazie uit de diepvries
– 2 middelgrote ajuinen
– 1 grote teen knoflook
– 250 g ricotta
– 2 eieren
– oregano
– 3 el melk
– peper en zout
– 8 voorgekookte canneloni’s
– 400 g tomatenblokjes
– basilicum
– kristalsuiker
– geraspte kaas

Laat de spinazie ontdooien en knijp het vocht eruit of zet op een vuurtje in een kom zonder deksel en laat even sudderen zodat het vocht verdampt.
Fruit 1 ajuin met het teentje knoflook. Bak de spekblokjes.
Doe bij de spinazie wat oregano, de losgeklopte eieren, de melk, wat oregano, de ricotta en daarna de ajuin met de knoflook. Voeg de spekblokjes toe en daarna peper en zout. Laat even sudderen op een zachtvuurtje zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Vul de canneloni’s met het mengsel en leg ze in een ingeboterde ovenschaal. Verdeel de overschot van het mengsel over de ovenschotel.

Doe de tomaten in kom en laat sudderen, voeg de basilicum, peper en zout en wat suiker toe tot je de gewenste smaak bereikt. Laat daarna nog 5 minuten op een zacht vuurtje onder deksel sudderen. Verdeel daarna de tomatensaus over de ovenschotel en bedek met een laagje geraspte kaas.

Zet de schotel gedurende 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: