Kip met citroen


Weer eens een probeerseltje dat lange tijd op zich liet wachten. De eerste hap kon meneer Allegaartje niet overtuigen, maar hoe meer hij ervan at hoe lekkerder hij het vond. Althans dit is wat hij mij wijsmaakte!🙂

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 2 kipfilets
– 1 tl mosterd
– sap van 1 citroen
– 2 el vloeibare honing
– 2 teentjes knoflook (fijngeperst)
– 1 tl peper

Meng de mosterd, het sap, de honing, de knoflook en de peper. Maak 3 insnijdingen in de bovenkant van de kipfilets en leg ze in een ovenschotel. Overgiet ze met 3/4e van de marinade en laat ze minstens een uur, maar toch liever een halve dag marineren in het mengsel. Draai af en toe om zodat alles goed wordt opgenomen.

Plaats daarna in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 25 min (of tot als de kip gaar is).

Serveer bv met witloof en spirelli’s. Heerlijk als je de marinade nog wat over je spirelli’s doet. Zoals je merkt komt er niet eens vetstof aan te pas. Lekker makkelijk en gezond dus!

3 responses to this post.

  1. Posted by Erik on 9 april 2010 at 15:48

    dees dus in’t weekend proberen🙂 doe zo verder.

    Beantwoorden

  2. Posted by Erik on 11 april 2010 at 01:16

    ok tested and approved😀 pff nu terug op dieet teveel gegeten :p

    Beantwoorden

  3. Posted by Leen on 11 april 2010 at 11:37

    nice!🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: