Ook chocomousse stond al lang op m’n lijstje om eens te maken. Meestal als je ergens gaat eten dan krijg je van die zware chocomousse waar ik al na 2 lepels genoeg van heb. Deze is echter luchtig en niet zwaar!
Voor 6 goed gevulde potjes kan je dit recept gebruiken.
Bereidingswijze:
– 200g fondant chocolade
– 4 eieren
– 4 el kristalsuiker
– 4 dl room
– 4 el heet water
Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in een bain marie (pot met kokend water en daarin nog een potje met de chocolade). Laat hem rustig smelten ZONDER in te roeren.
Klop de eierdooiers (eiwit bijhouden!!) samen met de suiker en 4 el heet water schuimig met de mixer tot het witter van kleur wordt.
Klop de room lobbig met de mixer en spatel hem onder het net gemaakte dooierschuim.
Spatel er daarna de gesmolten chocolade onder.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het gemaakte mengsel.
Breng over in een potje waarin je wilt serveren en laat minstens een uur of 3 à 4 uur in de koelkast staan.
Smakelijk!
Posted by Chocoladedessert « Culinaire Allegaartjes on 20 mei 2011 at 15:22
[…] chocomousse volgens het volgende recept: chocomousse. Neem slechts een halve […]