Ovenschotel met Gehakt en Groentjes


Deze tijd is het verwerking van de diepvries! Meneer Allegaartje vond het in elk geval lekker, want de ovenschaal moest haast niet meer afgewassen worden🙂

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 5 patatjes
– melk
– peper&zout
– nootmuskaat
– 500 g gehakt
– 250 g courgette in blokjes
– 150 g spinazie
– 100 g groene paprika
– 1 ajuintje
– paneermeel
– boter
– kruidentuilje (verkrijgbaar bij de supermarkt)
– oregano
– lookpoeder
– 1/4e van een bleesbouillonblokje

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak van de papatjes puree en bak ondertussen het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met peper.
Doe wat boter in een kom en bak het ajuintje licht glazig. Voeg de overige groentjes toe en laat garen op een zacht vuurtje samen met het bouillonblokje (1/4e).
Voeg wat van het kruidentuiltje, oregano en het lookpoeder toe en voeg eventueel nog wat peper en zout .

Schik de groentjes in op de bodem van de ovenschaal, leg daarboven het gehakt en bedek met de puree. Strooi er wat paneermeel op en nopjes boter.
Zet de ovenschaal gedurende 15 min in de oven en daarna nog 5 min onder de gril.

Je kan eveneens nog een eetlepel graanmosterd in de puree doen om een extra smaak toe te voegen (heerlijk trouwens).

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: