Een combinatie van gerechtjes zorgt voor eigen creaties zoals dit :). Het was lekker, althans de pan was toch leeg!
Dit recept is voor 2 personen.
Bereidingswijze:
– 1 ajuintje
– 3 el geroosterde pijnboompitten
– 250g pompoenblokjes
– olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 150g risottorijst
– 0,9 dl witte martini
– 0,5 dl groentebouillon
– 40g geraspte parmezaankaas
– zout&peper
– boter
– 1 el peterselie
Kook de pompoen gaar. Giet af wanneer gaar, voeg wat boter toe en prak in stukjes.
Doe wat olie in een pan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de rijst toe en roerbak deze tot alle korrels mooi glazig zijn van de olie.
Voeg de witte Martini toe en wanneer deze gans is opgenomen voeg je de groentebouillon lepel per lepel toe. Wacht steeds tot de vorige lepel helemaal werd opgenomen door de rijstkorrels.
Als je nog wat bouillon over hebt, voeg je de pompoen toe. De laatste restjes van de bouillon mogen er ook bij, evenals de parmezaankaas.
Doe als laatste de pijnboompitten en de peterselie erbij en breng op smaak met peper&zout.