Rabarbertaart


Het commissariaat heeft weer lekkere dingen te bieden, zo ook onder andere rabarber! Niet echt een ingrediënt waar ik iets mee zou maken, maar toch vond ik een leuk receptje. Bovenal werd 3/4e van deze taart door het commissariaat zelf verorberd. Van succes gesproken🙂

Taart voor 6 à 8 personen.

Bereidingswijze:
– 200 g petit beurre koekjes
– 125 g gesmolten boter
– 25 cl room
– 200 g roomkaas
– 2,5 el bloemsuiker
– 2 tl vanille-extract
– 600 à 650 g rabarber
– 170g kristalsuiker

Doe de koekjes in een cutter en maal ze op deze manier fijn.Voeg de gesmolten boter toe en breng dan aan op een ingevette of met plastiek folie bedekte bodem van een springvorm. Plaats in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Kuis de rabarber en snij in stukjes van ongeveer 1cm. Doe deze in een ovenschaal en strooi de kristalsuiker erover. Zet de ovenschaal gedurende 35 à 40 min in de oven of tot de rabarber gaar is. Laat daarna afkoelen.

Meng de roomkaas, bloemsuiker, room en het vanille-extract onder mekaar en mix tot het lobbig is.Breng het kaasmengsel over op de bodem van de taart en beleg met de afgekoelde stukjes rabarber.

Deze taart smaakt perfect op een warme zomeravond na een gezellige barbeque!

Origineel recept op: http://yummyinmytummy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: