Aardbeicoulis


Een nieuwe lading groenten en fruit zal er weer aankomen om de diepvriezer mee vol te stouwen. Dus nog even het laatste pakje diepgevroren aardbeien verwerken in een lekkere coulis voor bij ijs of desserts.

Dit recept is voor 1400 ml (1,4L) coulis.

Bereidingswijze:
– ongeveer 1,1 kg aardbeien
– aardbeilikeur
– 400 g kristalsuiker
– 4 dl water

Neem een kom en zet op het vuur, doe het water erin en voeg de kristalsuiker toe. Laat de suiker wegsmelten in het water. Doe daarna de aardbeien erbij en twee grote eetlepels van de aardbeilikeur. Laat gedurende een half uurtje sudderen op een zacht vuur.

Laat afkoelen en verdeel de coulis over potjes die je kan invriezen of natuurlijk meteen kan opeten bij een ijsje.

De coulis gebruikte ik ook al voor een dessertje waarvan het recept zal volgen! Handig dus als je zo’n voorraadje coulis in de vriezer hebt liggen!

2 responses to this post.

  1. […] – coulis zoals hier – 500 g aardbeien – 2 el crème de cassis – wat bloemsuiker – 4 dl dessertroom (40%) – 2el […]

    Beantwoorden

  2. […] en een beetje suiker – geprakt met een vork en  met plattekaas en wat suiker – als mousse – als coulis – bij een heerlijk chocoladedessert – op een zomerse toast – in een […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: