Zomerse Toast


De laatste les op de kokschool voor een vakantie of voor het einde van het schooljaar zijn meestal de meer experimentele lessen. Alle overblijvende ingrediënten worden op de tafel gelegd samen met een aantal stukken verste groente of fruit. Daarna kies je samen met je kookpartner een aantal ingrediënten uit en maak je er iets van.
Het is dus altijd snel brainstormen over wat we zullen maken en snel onze nodige groentjes etc in handen nemen vooraleer de andere groepjes ermee gaan lopen🙂
Zo onstond dit zomers toastje dat zelfs onze leraar als “verrassend fris” verklaarde. Een schot in de roos dus. Achteraf werd dit ook nog eens geserveerd voor het commissariaat en de schoonouders. Ik moest zeggen dat ik de borden wederom niet meer moest afwassen, ze waren bijna schoongelikt🙂
Leuk toch hé, die complimentjes dat je zo krijgt als je maar weer eens lekkere dingen uit je mouw probeert te toveren!

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 4 stukjes toastbrood
– 2 hardgekookte eitjes
– 4 grote aardappelen
– een bosje radijzen
– een 10-tal bieslooksprietjes
– een 10-tal grote aardbeien
– frambozenazijn
– olijfolie
– peper&zout
– nootmuskaat
– kristalsuiker
– gedroogde oregano
– 3 lente-uitjes

Start met het koken van de geschilde aardappelen. Kook daarna de eitjes. Laat beiden afkoelen en snij beiden in blokjes. Bak de aardappelblokjes aan in olijfolie en breng op smaak met zout en de gedroogde oregano.

Snij de radijsje in flinterdunne schijfjes. Snij de aardbeien minsten in 4. Snij eveneens de lente-uitjes fijn.
Breng de radijzen, aardbeien en lente-uitjes samen in een kom en meng goed door elkaar.

Maak een vinaigrette: de basis is steeds 2 el olijfolie en 1 el azijn (frambozenazijn in dit geval. Maak zo de gewenste hoeveelheid en breng op smaakt met peper&zout, nootmuskaat en kristalsuiker. Voeg er nog wat fijngesnipperde bieslook aan toe.

Toast het brood.

Plaats het brood midden op het bord en schik links (of rechts) daarvan wat van de blokjes hardgekookt ei en aan de andere kant wat blokjes gebakken aardappel. Doe het mengsel van de aardbei, radijs en lente-uit op de toast en overgiet met wat frisse vinaigrette.

Smakelijk.

Laat gerust een berichtje na op mijn blog indien je een recept uit probeert!
Of stem op mijn site via onderstaande links!

One response to this post.

  1. […] met plattekaas en wat suiker – als mousse – als coulis – bij een heerlijk chocoladedessert – op een zomerse toast – in een […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: