Zoete peer met mascarpone


Een dessertje dat goed is om elk gaatje na een stevige maaltijd nog op te vullen. Dit was tevens het dessertje dat we met kerst geserveerd hebben aan de familie.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 2 peren
– een halve citroen
– 1 vanillestok
– 200 g kristalsuiker
– 2 dl witte wijn
– 2 kaneelpijpjes
– 10 grove speculaaskoekjes
– 350g mascaprone
– 100 g ongezoute boter
– 100 g Luikse siroop

Schil de peren, maar laat het steeltje er nog aan. Neem de suiker en laat deze geheel oplossen in 2 dl water (of zoveel water tot de peren onder staan). Kook in dit suikerwater de peren gedurende ongeveer 30 minuten.
Giet de peren af en vang het vocht op. Laat de peren ondertussen afkoelen.
Koek dit resterende vocht in tot er 1/3e rest met de witte wijn, het citroensap, de kaneelpijpjes en 1,5 el van de Luikse siroop.

Neem de afgekoelde peren en snij deze in twee, haal het klokhuis eruit en snij ze daarna in een waaier.

Verbrokkel de speculaaskoekjes en meng deze met de gesmolten boter.

Neem de resterende Luikse siroop en vermeng met de koude mascarpone.

Leg met behulp van een ring een rondje speculaas op het bord (dikte ongeveer 0,5 cm), leg daarop de helft van 1 peer (in waaier gesneden) en daarbovenop leggen we dan een quennelle van de mascarpone. De afgekoelde saus leggen we eromheen.

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: