Courgettelasagne



Dit is een recept dat ik ondertussen al enkele malen heb gemaakt, maar een foto was er niet van gekomen. Tot de laastste keer dat ik het maakte om de verjaardag van de zus van Meneer Allegaartje te vieren! Nuja, op het eerste gezicht is het maar een simpel gerecht om een verjaardag mee te vieren. Ze vond het alleszins enorm lekker en het bord hoefde dan ook weer bijna niet meer afgewassen te worden🙂.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– ongeveer 650 g gehakt
– 1 grote courgette
– 800g tomatensaus
– bechamelsaus
– geraspte kaas
– peper&zout
– oregano
– nootmuskaat

Bak het gehakt rul in een pan en breng op smaak met peper&zout en nootmuskaat.
Kuis de courgette, snij in twee en haal de pitjes eruit. Snij daarna in lange dunne repen. Gaar deze courgetterepen in wat gezoute water gedurende een aantal minuten.
Maak bechamelsaus (gelijke delen bloem en boter en vloeibaar maken met melk, op smaak brengen met peper&zout en nootmuskaat).
Meng het gebakken gehakt onder de tomatensaus.

Neem een ovenschotel en bedek de bodem met een dun laagje bechamelsaus. Leg daarover een laagje van de tomatensaus met gehakt en bedek dit met de gegaarde courgetterepen. De courgetterepen vervangen dus eigenlijk de lasagnevellen. Ga zo door tot alle ingredienten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en stop het dan gedurende 40min in een voorverwarmde oven van 180°C.

Smullen maar!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en verheug me erop om jullie reacties te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: