Foodblog Event augustus 2010



Het FoodBlog Event van augustus wordt gehost door Edith’s Digitale Keuken. Het onderwerp is koken met iets dat je op vakantie hebt gekocht.
Daar we onlangs een Pools huwelijk achter de rug hebben, kon ik het natuurlijk niet laten om in een plaatselijk winkeltje even rond te snuffelen naar wat dingen die ze bij ons hier niet hebben.

Zo kocht ik de onderstaande zaken:

Op zich is het niets speciaals of geen bepaalde Poolse kruiden, maar leek het mij handig om deze twee kruidenmengelingen mee te nemen. Het linkse groene zakje is een mengeling van wortel, ajuin, tomaat, paprika, …. en kan je gebruiken voor sauzen, soepen, vlees en salades. Het rechtse blauwe zakje is iets gelijkaardigs en zijn enkel voor in de soep te doen.

Het roze zakje leek me een soort pudding, maar dan van kersen of krieken ofzo. Dat pools versta ik natuurlijk niet maar het merk is ons bekend en het stond tussen de vanillepudding etc. Daar het gaat om een smaakje/kleurtje dat hier bij ons ongezien is, kon ik het natuurlijk niet laten liggen. Meneer Allegaartje denkt er alvast niet van te eten, al is het maar alleen omdat de verpakking op zich al verklapt dat het goedje  knal roos uitslaat :p

Het commissariaat heeft tomaten in overvloed en niets is beter dan een lekkere spaghettisaus met naar mijn mening de nieuwe Poolse kruiden in verwerkt:)

Bereidingswijze:
– 1 bak tomaten
– 1,5 kg gemengd gehakt
– 1 grote courgette in blokjes
– 10 mooie dikke wortels in blokjes
– 1 grote ajuin (mag best wel groot zijn)
– de poolse mengeling
– paprikapoeder
– peper&zout
– nootmuskaat
– oregano (gedroogd of vers)
– basilicum (gedroogd of vers)

Versnipper de ajuin en stoof glazig, voeg de wortel en courgette toe. Kuis de tomaten en doe deze in een blender. Dit zorgt voor een snelle vloeibare tomatenmassa. Voeg de tomatenmassa toe. Breng op smaak met de kruiden en laat gedurende een uurtje pruttelen op een zacht vuur.
Bak ondertussen het gehakt rul en als het klaar is, voeg je het toe aan de tomatensaus.

Laat het geheel afkoelen en je kan wat porties tomatensaus invriezen voor de winter! Uit zulke bak tomaat haalde ik 4 porties voor 2 personen en nog eens 2 porties voor één persoon. Zoals je kan zien stonden de diepvriesbakjes al klaar 🙂

Ziezo, tot zover mijn het gebruik van een ingrediënt vanop vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: