Weer eens iets simpels en gezonds!
Dit recept is voor 2 personen.
Bereidingswijze:
– 1 grote courgette
– 3 tomaten
– groene pesto
– peper&zout
– basilicum (verse of gedroogde)
– 4 grote aardappelen om puree mee te maken
– melk
– nootmuskaat
– paneermeel
– boter
Verwijder de schil van de courgette en snij in lange dunne repels. Kuis de tomaten en snij in schijfjes.
Neem een ovenschotel en bedek de bodem met repels courgette en leg daarover een laagje tomatenschijfjes.
Leg in het hart van elke tomatenschijf een koffielepel pesto en bestrooi met wat peper&zout en basilicum.
Herhaal deze werkwijze nog één keer.
Breng de puree als laatste laag aan (je kan bv graantjesmosterd onder de puree mengen om hem nog wat meer smaak te geven).
Bestrooi met paneermeel en breng nopjes boter aan hier en daar op het paneermeel.
Zet de ovenschotel ongeveer 40min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Serveer met een stukje vlees of gehaktbrood.
Posted by Foodie on 28 september 2010 at 12:58
Ideaal gerechtje om bij dit herfstig weer te maken. Laat de stoofpotjes en ovenschotels maar komen.