Kruidige wortel en courgette



Gerechten goed afkruiden is wat je tegenwoordig zoal steeds hoort, niet alleen op tv, maar ook thuis🙂. Dus dacht ik bij mezelf, laten we eens iets maken met wortel en courgette (de enige overblijven dingen die ik op dat moment nog vers had liggen). Super moeilijk is het weer niet en je kan goede dingen klaarmaken met het weinige dat je in huis hebt!

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 3 dikke wortelen
– een halve grote courgette (of een hele kleine)
– peper&zout
– tijm (gedroogd)
– een half bouillonblokje van met groentesmaak
– look (poedervorm of verse)
– wat boter

Snij de wortelen in zeer fijne stukjes, Ă  la brunoise. Doe hetzelfde met de courgette. Doe wat boter in een pan en start met de wortelblokjes aan te bakken. Na en 7-tal minuutjes voeg je de courgetteblokjes toe.
Breng op smaak met het peper&zout, tijm en de look. Meng goed en verkruimel het bouillonblokje erover.
Meng nogmaals goed en laat gedurende een dikke 15 min goed aanstoven onder deksel.

Serveer met een stukje vlees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: