Appelgebakje


Laatst kwam het Commissariaat op bezoek en besloot ik een licht, lekker en snel klaar te maken dessertje te maken. Dit dessertje is makkelijk te maken op 10 mins tijd🙂

Dit recept is voor 4 taartjes.

Bereidingswijze:
– een vel bladerdeeg waaruit je 4 rondjes kan halen met een uitsteekvorm van ongeveer 7 à 10 cm diameter
– 3 appels (jonagold of iets gelijkaardigs)
– kristalsuiker
– kaneelpoeder

Steek 4 rondjes uit het bladerdeeg. Snij de appels in dunne schijfjes en besprenkel eventueel met citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
Bestrooi elk stukje bladerdeeg met wat kaneelpoeder en kristalsuiker. Leg daarop de schijfjes appel mooi rond (met een punt naar het midden. Bestrooi nogmaals met wat kristalsuiker.

Bak in een voorverwarmde oven zoals aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg.

Je kan ook eerst nog een laagje marsepein aanbrengen vooraleer de appelschijfjes erop te leggen.

Vooraleer je serveert, kan je elk taartje flamberen met calvados en eventueel serveren met een bolletje ijs!

Smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: