Kipfilet gemarineerd in hoisin saus


Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben, gaan sommige receptjes wel eens de Aziatische kant op. Dit is er weer zo ééntje.

Dit recept is voor 2 personen.

Let op: marineren van 24u tevoren.

Bereidingswijze:
– 1 el vloeibare honing
– kipfilet voor 2 personen
– sap van een halve sinaasappel
– 5 el hoisin saus
– 1 teentje knoflook
– 1 tl geraspte gember
– peper
– sesamzaadjes
– 125 g rijst
– 125 g champignons
– wat peterselie/kervel
– een half ajuintje fijngesnipperd

Neem een ovenschaal. Snij de kipfilets in grote stukken. Leg de stukken kip in de ovenschaal, overgiet met het sinaasappelsap, voeg de hoisin saus toe samen met de geraspte gember, wat peper, honing en de geplette knoflookteen. Roer goed om zodat het vlees goed in de saus zit. Zet weg in de frigo tot de volgende dag en draai af en toe het vlees om.

De volgende dag:
Verwarm de oven voor op 180°C en plaats de schotel er 20 min tot een half uurtje in. Draai na 15 min het vlees eens om. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kuis de champignon, snij in schijfjes en stoof ze aan in het ajuintje en wat boter. Meng daarna onder de gegaarde rijst samen met een eetlepel peterselie/kervel.

Bij het dresseren strooi je nog wat sesamzaadjes over de kip. Heerlijk deze combinatie. De rijst moet je in combinatie met de saus van het vlees proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: