Wok met gemarineerde vis en groentjes


De hoisin saus moet er weer aan geloven. Tijd dat ik weer eens een nieuwe voorraad ga halen in de Chinese wijk te Antwerpen!

Dit recept is voor 2 personen.

Let op: marineren = minstens 2u

Bereidingswijze:
– 2 visfilets of visfilets voor twee personen
– hoisin saus
– soyasaus
– een halve ajuin (fijngesnipperd)
– 3 el erwtjes
– 150g mais
– een 4-tal broccoliroosjes
– tagliatelle voor 2 personen
– boter/olie

Leg de visfilets in een schaal en maak een mengeling van gelijke delen hoisin saus en soyasaus. Strijk dit uit over de vis en gewaar minstens een uurtje in de koelkast. Draai nadien om en bestrijk de andere kant, laat weer minsten een uurtje staan.

Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Fruit de ui in de wokpan en voeg daarna de broccoliroosjes toe. Breng het deksel op de wok, roer regelmatig en wacht tot de broccoli gaar is.
Snij de vis in stukjes en kook gaar in wat water. Haal de stukjes vis er makkelijk uit met een visspaan.

Voeg de tagliatelle bij de ajuin en de broccoli, voeg de erwtjes en de mais toe. Roer het overtollige marinadevocht van de vis bij deze mengeling en roer goed om.
Schik de vis bovenaan en laat nog 5 minuutjes onder gesloten deksel staan.

Smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: