Courgettegratin


Dit is een eigen variant van een recept uit een magazine. Het werd werd weer goedgekeurd door Meneer Allegaartje en het hoofdingrediënt werd aangeleverd door het commissariaat!

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 1 mega grote bio courgette of 3 kleintjes🙂
– een potje rode pesto
– zwarte olijfjes
– zongedroogde tomaten
– 4 eieren
– 25 cl room
– peper&zout
-oregano
– cayennepeper

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder met een dunschiller de schil van de courgette. Snij ze in twee en verwijder de zaadlijsten. Snij in smalle lange reepjes van ongeveer 2 à 3 mm. Snij de olijven en de tomaatjes in blokjes en meng onder elkaar.
Bedek een ovenschaal met 1 laagje reepjes courgette in de lengte en 1 laagje in de breedte.  Bestrooi daarna met de olijven-tomaat mengeling en wat peper en oregano. Leg er weer een laagje courgette in de lengte bovenop en besmeer deze laag met pesto. Leg daarover weer in de breedte reepjes courgette en bestrooi met het resterende mengsel van de olijven en tomaatjes + peper&zout en wat oregano.
Rond af met reepjes courgette in de lengte en breedte.

Kluts de eieren, voeg de room toe en breng op smaak met peper&zout, cayennepeper en de oregano. Giet dit over de ovenschotel.

Zet in de oven gedurende 30 min( op 200°C) of tot het ei-roommengsel opgesteven is.

Serveer met een stukje vlees naar wens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: