Witloofquiche met spek



Lekker vers witloof, een snelle bereiding en als smaakmaker kiezen we spek. Dit kan niet mislukken!

Dit recept kan voor 4 personen worden gebruikt.

Bereidingswijze:
– 4 eieren
– 25 cl room
– 3 stronkjes witloof
– 300 g gerookte spekblokjes
– +- 8 verse champignons (in schijfjes gesneden)
– peper en zout
– nootmuskaat
– 1 klein fijngesneden ajuintje
– 1 ronde bladerdeeg
– geraspte kaas (facultatief)

Laat je oven al voorverwarmen.

Bak de spekblokjes zonder toevoeging van extra boter. Hall uit de pan. Snij het witloof in fijne stukjes en stoof aan in het vet van het spek. Haal uit de pan. Stoof het ajuintje glazig (voeg eventueel wat boeter toe) en voeg de chapignonschijfjes evenens toe. Laat alles goed uitlekken zodat het vocht goed is verdwenen.

Kluts de eitjes, voeg de room toe en breng op smaak met de kruiden.

Leg het bladerdeeg in de bakvorm, bedek de bodem met de helft van het witloof, daarna met het spek en de ui- champignonmengeling en leg als laatste het resterende witloof. Overgiet met het ei- roommengsel en werk eventueel af met een laagje geraspte kaas.

Zet in een voorverwarmde oven zoals aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg gedurende een goed half uurtje.

Heerlijk als voorgerechtje of als snelle lunch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: