Tagliatelle met Scampi


Meneer allegaartje had het lumineuze idee om een gerechtje te maken zonder eens een kookboek door te snuisteren. Uitzonderlijk voor hem, want hij kookte tot nu toe steeds met een kookboek bij de hand en dat ging perfect! Hij legde de lat dit maal wat hoger. Hij wou iets maken met scampi en pasta. Ik moest dan even zowat opsommen wat we nog in huis hadden en ja daarmee dacht hij wel iets te kunnen maken! Het resultaat was goed.
Een dikke bravo voor meneer Allegaartje!

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 8 à 9 scampi per persoon
– een sjalotje of ajuintje
– 25 cl room
– tomatenconcentraat
– 2 à 3 eetlepels witte wijn
– boter of olie
– peper&zout
– parmezaan
– tagliatelle voor 2 personen

Breng voor de pasta het water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de verpakking.
Stoof het ajuintje aan in wat boter/olie.Voeg de witte wijn toe en de scampi. Laat 4 à 5 minuutjes zachtjes sudderen en voeg daarna de room en het concentraat van tomaten toe. Breng op smaak met de kruiden.

Bij het serveren een beetje bestrooien met parmezaan.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: