Moelleux


Iets lekkers waar ik Meneer Allegaartje steeds een plezier kan doen: moelleux.

Dit recept is voor ongeveer 6 moelleux.

Bereidingswijze:

– 200 fondant chocolade

– 70 g boter

– 50 g bloem

– 4 eieren

Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de boter toe in blokjes en meng goed tot de boter is opgelost. Doe de eieren in een kom en voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe. Neem de chocolade uit de bain marie en voeg onder het bloemmengsel.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Boter ronde “soufflévormpjes” in en verdeel het mengels hierover. Zet de kommetjes gedurende 6 à 7 min in de oven tot en bovenaan een licht korstje wordt gevormd. Ontvorm en laat nog heel even afkoelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: