Taart VersierenOnlangs kreeg ik m’n verjaardagskado van Ka in de praktijk: basisworkshop taarten versieren!

Het was echt een heel toffe workshop. Op een donderdagavond trokken we naar het Taartsparadijs te Elewijt. In een klein groepje gingen we meteen aan de slag.

De biscuit lag al klaar op elk z’n plaatsje de icing voor de vulling was voorbereid. We maakten wat kennis met de producten, smaken en kleuren, soorten vormpjes en uitstekers, … enz.

Allereerst dienden we een smaak voor de icing van de vulling te kiezen. Niet makkelijk als je niet echt weet of het een straffe smaak is of niet. Ik koos voor Mokka en Ka koos voor Champagne (een aanrader trouwens, lekker fris). De smaken mengelden we goed door de icing .

Het eerste “moeilijk” deel kwam eraan: de taart mooi middendoor snijden. Dan met een soort palletmesje smeerden we een goede laag op het onderste taartgedeelte. Het tweede deel pastten we er weer mooi op en dan de zijkanten en bovenkant ook insmeren met de icing.

Tot zover ging het goed. Het kiezen van de kleur van je taart is een andere zaak :). Zonder echt een thema of een concreet idee kwam het dan maar aan op creatief te wezen! Aangezien mijn lievelingskleur paars is, was de keuze dus wel min of meer snel gemaakt. De paarse rolfondant diende dan zorgvuldig gedurende een aantal minuten gekneed te worden zodat hij mals wordt. Uitrollen maar! En dan volgt er een moeilijk deel. Meteen na het uitrollen dien je de rolfondant over je biscuit te drapperen. Dit moet snel gaan, want de rolfondant mag niet teveel uitdrogen!

Al bij al viel dit nog wel mee en ons geduld werd beloond. Nu nog een kleurtje kiezen voor de versiering. Ik koos voor pastel blauw en groen. Met behulp van uitsteekvormen die ook reliëf konden creëren, maakte ik kleine bloemetjes en vlinders. Deze kleefden meteen op de paarse rolfondant en zo werd het een bloemetjes-vlindertaart!

Ik heb echt genoten van deze workshop. Even met je volle aandacht op de taart en de tijd vliegt voorbij!

De smaak heb ik te pakken, nu nog een gelegenheid om zelf eens aan de slag te gaan.

Leuk om eens mee op te dagen op een feestje, de gezichten hier spraken alleszins boekdelen in de positieve zin 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: