Mosterdworteltjes


Nog worteltjes van vorig jaar in de vriezer bovengehaald. Begin dit jaar kreeg een heel aantal kookboeken van in de jaren stillekes kado (en dan bedoel ik van in de jaren 1960-1970 ofzo). In één van die boeken staan veel bereidingen in voor groentjes en dus besloot ik eens op te zoeken of ik geen nieuwe bereiding met worteltjes kon uitproberen.

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– worteltjes voor 2 personen
– bloem
– graantjes of gewone mosterd
– peper&zout
– melk
– een ajuintje
– boter

Kuis de wortelen en snij in schijfjes of blokjes en stoom/kook gaar. Snij ondertussen de ajuin fijn. Stoof de ajuin glazig in een pan. Voeg de wortelen (als gaar) toe aan de ajuin. Strooi over de wortelen een eetlepel bloem en voeg wat melk toe. Laat het vuur op een middelhoge stand staan. Als de melk door de bloem is opgenomen, voeg je nog wat melk toe. Herhaal dit proces tot je een wat bindend sausje omheen de wortelblokjes krijgt. Voeg één theelepel graantjesmosterd toe en één theelepel gewone mosterd (of 2 tl van je favoriete mosterd). Breng nog wat op smaak met peper&zout.

Server met een patatje en een stuk vlees.

Voor ons was dit in elk geval een geslaagde bereiding en voor herhaling vatbaar!

Zo zie je maar, de keuken van toen is nu nog altijd even lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: