Ovenschotel met Pompoen en Gehakt


Er lag nog een pompoen in de berging waarvan het tijd werd dat deze verwerkt werd.Even wat info opgezocht ivm ovenschotels met pompoen. De vele recepten leidden tot de creatie van onderstaand recept.

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– een 350 à 400 g gemengd gehakt
-een 200 g pompoen in blokjes
– 1 ajuin
– peper en zout
– kaneel
– 150 à 200 ml  tomatensaus of 400 g gepelde tomaten
– tijm
– paprikapoeder
– oregano
– boter
– paneermeel
– 4 à 5 grote aardappels
– melk
– nootmuskaat
– 1 blokje rundsbouillon

Stoom of kook de pompoenblokjes gaar.
Schil de aardappels en kook ze gaar.

Snij ondertussen de ajuin fijn en fruit deze glazig in een ruime pan. Voeg hierbij het gehakt en bak rul. Doe er de tomaten bij, verkruimel het blokje boven de pan en roer het geheel goed om. Voeg ongeveer 2 dl water toe en laat gedurende 10 min zachtjes sudderen onder deksel en daarna nog 5 minuutjes zonder deksel.

Breng op smaak met de tijm, paprikapoeder, oregano en peper en zout.

Ondertussen zouden de aardappels stilaan gaar moeten zijn. Maak van de aardappels, melk, peper en zout, boter en het nootmuskaat een puree.

Laat de oven al op 200° voorverwarmen.

Bedek een ovenschotel met het vleesmengsel. Leg daarop de puree en bestrooi met het paneermeel. Leg enkele nopjes boter gespreid over het paneermeel en zet dan de schotel gedurende 20 min in de oven op 200°C.

Smakelijk!

2 responses to this post.

  1. Posted by MARIE on 14 september 2014 at 17:03

    Beste
    leg je de pompoenpuree boven op de aardappelpuree? Of vermeng je de beide?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: