Vislasagne


Hier zijn we weer met een visgerechtje. Ik spreek al lang van eens lasagne te maken, voila hier is hij dan. Het is geen ordinaire lasagne met bolognaisesaus, maar eentje met vis. Terwijl werd ook mijn restje witloof verwerkt dat hier nog in de frigo lag.

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 2 visfilets
– vloeiende bloem
– melk
– peper en zout
– nootmuskaat
– currypoeder
– 1 ajuintje
– boter
– 2 à 3 kroppen witloof
– champignons
– een blokje visbouillon
– kant en klare lasagnevellen
– geraspte kaas

Doe water in kom en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje van vis toe en pocheer hierin de vis.
Snij ondertussen het ajuintje fijn, snij het witloof en kuis de champignons en snij deze in schijfjes.

Bak de ajuin glazig in wat boter, voeg het witloof toe en laat mee stoven tot het vocht bijna verdwenen is. Voeg eveneens wat peper & zout toe en currypoeder.

Maak met de bloem, boter, Bloem, peper&zout, nootmuskaat en de melk een bechamelsaus.

Als het meeste vocht uit de groentjes weg is, haal je de pan van het vuur en giet je de groentjes in een vergiet. Laat gedurende 5 min uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een ovenschotel en bedek de bodem met een schep van de bechamelsaus. Leg hierover lasagnevellen, daarna een laagje van de groentjes en dan verdeel je de vis (1 laagje). Bedek weer met wat bechamelsaus, lasagnevellen, groentjes een lasagnevel en de overschot van de saus. Bedek daarna met geraspte kaas en zet gedurende 20 min in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: