Gevulde Kip met Asperges en Tomaat


Zoals jullie merken verschijnt er wat minder snel een receptje op m’n site. Ik ben een beetje uitgeput van ideetjes, maar dit zal wel snel veranderen als de verse groentjes er weer aankomen! Mr Allegaartje mag niet klagen, hij krijgt elke dag wat anders op z’n bord. Maar natuurlijk is dat alles niet altijd zo speciaal of anders en de moeite waard om te publiceren.

We kochten een tijdschrift met receptjes en daar baseerde ik me dan ook op om dit recept te maken.

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– kipfilet voor 2 personen
– 150 g geitenkaas
– een stuk of 6 groene olijven
– oregano
– 2 el olijfolie
-8 plakjes italiaanse ham (gerookte)
– 1 ei
– bloem
– paneermeel
– asperges voor 2 personen
– olie
– balsamicoazijn
– honing
– peper & zout
– 1 tomaat
– 2 lente uitjes

Gaar de asperges.

Snij de olijven in fijne stukjes. Prak de geitenkaas met de olijfolie. Voeg de stukjes olijf toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout.

Snij de kipfilets in twee. Bedek elk stuk aan de binnenkant met wat van de italiaanse ham (gebruik hier max 4 stukken italiaanse ham voor). Besmeer 2 halve kipfiles met de geitenkaas leg de stukken onbesmeerde kipfilet op de besmeerde stukken.

Klop het ei los. Wentel de twee stukken kip door het ei, haal het door de bloem en daarna door het paneermeel. Bak 10 min goudbruin langs elke kant en zet nog 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

Snij de overgebleven italiaanse ham in stukjes. Als de asperges gaar zijn, snij je ze in stukjes en bak je ze aan in wat olie. Voeg de ham toe en laat even mee bakken.

Maak een vinaigrette op basis van de volgende verhouding: 2 el olie en 1 el azijn. Breng op smaak met peper & zout en voeg ook nog een geut honing toe. Gebruik deze vinaigrette om over de lauwe asperges de gieten als dressing van dit slaatje.

Snij de tomaat in brunoise (blokjes), snij de lente uitjes fijn en meng onder elkaar. Gebruik ook de vinaigrette voor deze tomatensalade.

One response to this post.

  1. Posted by Erik on 15 juni 2011 at 23:04

    dees moet ik echt eens proberen🙂
    geen ideetjes meer? waarom probeer je niet eens iets met wild? recepten met bier?🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: