Mini Quiche met Zalm, Feta en zongedroogde Tomaten


Voor moederdag organiseerden we een dinertje. Die dag was het uitstekend weer om buiten te eten en paste dit gerechtje dus mooi in het plaatje.

Dit recept is voor 8 mini quiches.

Bereidingswijze:
– 2 vierkantje plakjes bladerdeeg die je 10 min vooraf uit de vriezer neemt om te ontdooien
– 8 kerstomaatjes
– ongeveer 4 plakken gerookte zalm
– fetakaas
– 8 zongedroogde tomaatjes
– 2 eieren
– 2 el melk
– peper en zou
– nootmuskaat
– rucola

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het bladerdeeg uit en snij elk plakje nog eens in 4 en leg deze in 8 vormpjes van de voorgevormde bakplaat.
Snij de zalm, feta en zongedroogde tomaten in stukjes.

Doe in een kom de eierdooiers en de melk. Meng goed. Voeg wat feta, zalm en tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.

Doe dit mengsel in de bladerdeegvormpjes en zet ongeveer 20 a 25 min in de oven.

Bedek de bodem van 4 borden met rucola. Snij de kerstomaatjes in twee en verdeel over de borden. Garneer met nog wat overblijvende zalm en zongedroogde tomaat.

Als de quiches klaar zijn, plaats je ze midden op het bord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: