Chocoladedessert


Laatst een diner gemaakt voor moederdag. Bij het commisariaat thuis, aangezien het goed weer was konden we daar lekker buiten zitten!

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– maak chocomousse
– 100 g witte chocolade
– 100 g melk chocolade
– 4 verse aardbeien
– 4 blaadjes munt
– sechuanpeper
– 250 ml melk
– 2 eierdooiers
– 75 g kristalsuiker
– 1 vanillestokje

Maak chocomousse volgens het volgende recept: chocomousse. Neem slechts een halve hoeveelheid!

Smelt de witte en melkchocolade elk apart in een bain-marie. Neem twee plankjes en doe er huishoudfolie omheen. Strijk met een borstel de gesmolten chocolade mooi uit (dikke van max 3 mm). Laat koelen in de ijskast en snij daarna met een groot keukenmes in rechthoeken: melk chocolade (8 stukjes) en de witte chocolade (4 stukjes). Je kan ook nog fondantchocolade gebruiken en dan snij je van elk vier stukjes.

We maken nu de vanillesaus.
Breng de melk met de vanillestok aan de kook (schraap voordien de zaadjes uit de vanillestok en doe deze bij de melk). Na het bereiken van het kookpunt zet je de melk op een matig vuur.
Doe de eierdooiers in een kom samen met de suiker (niet alles in één keer toevoegen) en meng tot het witachtig wordt.
Doe er daarna wat van de warme melk bij en roer goed. Herhaal dit nog een keer of 4. En doe dan het mengsel van de eierdooiers en suiker bij de melk. Opgelet, dit mag niet meer koken! Laat op een zacht voortje staan en roer voortdurend. Na enige tijd zal deze saus zich binden. De dikte is goed als je er met een spatel doorroert, de spatel eruit haalt, er met je vinger over wrijft en als er een streep in de saus blijft staan.

Neem 4 borden en leg in het midden een stukje melkchocolade. Leg daarop een soeplepel van de chocomousse en bedek met een stukje van de witte chocolade. Daarna weer een lepel mousse en afwerken met een stuk melkchocolade.
Snij de aardbeien in 4 en leg op het bord. Leg bovenop het torentje het muntblaadje en dresser eromheen de saus. Bestrooi met de peper en opdienen maar!

Dit viel heel erg in de smaak en kan je perfect de dag voordien klaarmaken! (handig voor bij een bbq in de zomer dus!)

3 responses to this post.

  1. Posted by ikke on 20 mei 2011 at 19:56

    voor mij mag het alle dagen moederdag zijn!(niet voor mijn weegschaal)
    het was het fijnste cadeau dat je als moeder kan krijgen,allé volgens mij toch

    Beantwoorden

  2. Posted by Leen on 21 mei 2011 at 17:21

    alst lekker is toch ja🙂

    Beantwoorden

  3. […] geprakt met een vork en  met plattekaas en wat suiker – als mousse – als coulis – bij een heerlijk chocoladedessert – op een zomerse toast – in een […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: