Snelle Flantaart



Na het huwelijksbootje, een korte pré-huwelijksreis en alles weer even op een rijtje gezet te hebben ben ik weer aanwezig met een lekker snel receptje. Dit receptje heb ik gekregen van familie van Meneer Allegaartje te Frankrijk. Snel klaar en kan nooit mislukken!

Zoals je zal merken wordt dit recept in tassen afgemeten. Zolang je voor elk ingrediënt dezelfde tas gebruikt, en dus ook dezelfde hoeveelheid komt alles dik in orde!

Bereidingswijze:
– 4 eieren
– 1 tas kristalsuiker
– 1 tas zelfrijzende bloem
– 2 zakjes vanillesuiker
– 0,5L melk
– 400 g roomrijst

Mix de 4 eierdooiers met de kristalsuiker en 1 zakje vanillesuiker wit.
Voeg de bloem en de melk bij en mix opnieuw.
Klop de 4 eiwitten samen met het andere zakje vanillesuiker stijf en roer dit onder het suiker/bloemmengsel met een spatel.
Roer er daarna de roomrijst onder.

Verwarm de oven voor op 175 graden en zet gedurende een uur in de oven. Voorzie je bakvorm van een laagje boter en een bloem zodat de taart niet aan de wanden gaat kleven.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: