Kreeft met garnaalsaus


Soms maak eens iets specialers klaar waarvoor ook moed en durf gevraagd wordt🙂 Smullen hebben ze hier wel gedaan en goedkoop in vergelijking met hoeveel je hiervoor betaald op restaurant.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 4 kreeften van ongeveer 800 g
– tagliatelle voor 3 personen (is slechts een bijgerechtje)
– 2 filets van witte vis
– 150 g garnalen
– bechamelsaus voor 4 personen
– een 8-tal kerstomaatjes
– olijfolie
– 6 takken selder
– 2 appelsienen
– een handvol peterselie
– 4 wortels
– 2 ajuinen
– 1 liter witte wijn
– 4 liter water
– 6 laurierblaadjes
– 35 g tomatenconcentraat
– peper en zout
– 3 bouillonblokjes van groente

Snij de wortel en ajuin en in stukjes. Neem een grote kom en doe er de laurierblaadjes, het water, de wijn, de ajuinen, wortels, peterselie, selder en de door midden gesneden appelsienen in. Breng flink op smaak met peper en wat zout en de voeg ook de drie bouillonblokjes toe. Laat dit gedurende 45 min goed doorpruttelen.

Gaar er de visfilets in en haal ze er weer uit. Verdeel ze daarna in hapklare stukjes.
Kook ondertussen de pasta gaar en snij de kerstomaatjes in twee. Voeg wat olijfolie toe aan de pasta en meng goed.

Maak de bechamelsaus en voeg er het tomatenconcentraat en de vis aan toe.

Neem de kreeften, verwijder de elastiekjes en doe ze in de kom. Laat ze gedurende 15 minuten garen, zorg ervoor dat ze helemaal zijn ondergedompeld.
Als ze gaar zijn snij je ze met een groot mes doormidden. Leg ze op hun buik, op de rug kan je tegen de kop aan een soort kruisje terugvinden. Zorg ervoor dat daar zich je mespunt bevindt. Laat je mes naar beneden zakken richting de staart en herhaal hetzelfde de andere kant op.
Haal het zwarte gedeelte eruit zodat de kreeft proper is om te eten.

Kraak de scharen met een notenkraker en leg deze op het bord samen met de twee kreefthelften. Voeg nu de garnalen aan de bechamelsaus toe en doe de saus op één kreefthelft. Dresseer de pasta in het midden van het bord en schik er de tomaatjes op.

Smakelijk!

One response to this post.

  1. Posted by Nathalie on 7 augustus 2011 at 13:35

    Ziet er supergoed uit…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: