Stoofvlees


Eén van mijn favoriete gerechten van toen ik nog thuis woonde🙂 Vooral op vaders wijze dan, maar dit liet de laatste jaren te wensen over :p

Dit recept is voor 6 personen.

Bereidingswijze:
– 2,5 kg  stoofvlees
– 1 ajuin
– boter
– 2 flesjes Grimbergen Dubbel
– 2 el donker bruine suiker
– 1 el gewone mosterd
– 1 rode peper in twee gesneden en zonder de zaden
– peper en zout
– water
– 2 rundsbouillonblokjes
– 2 grote laurierblaadjes
– 1 tl tijm
– bindmiddel
– rozijntjes

Bak het stoofvlees aan in boter in een grote kom. Haal het vlees uit de kom en bak de ajuin aan. Doe het vlees terug in de kom en voeg het bier toe. Voeg daarna water toe tot het vlees bijna onder het waterniveau ligt. Doe er nu de bouillonblokjes bij, de bruine suiker, mosterd, de peper, laurierblaadjes, tijm en peper bij. Laat dit goed koken gedurende een lange tijd tot het vlees mals is.
Breng op smaak met peper en zout, haal eventueel het pepertje eruit en voeg een hoeveelheid rozijn toe naar eigen smaak.

Serveer met frietjes en een goeie kwak mayo erbij🙂 !

3 responses to this post.

  1. Die toevoeging van rode peper en rozijnen kende ik nog niet. Lijkt me lekker!

    Beantwoorden

  2. Altijd lekker zo’n heerlijke portie stoofvlees!

    Beantwoorden

  3. ook een recept om te onthouden😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: