Peer-Gemberkwarktaart


Na een 14-daagse reis naar China en nog een weekje vakantie om na te genieten, vloog ik er nog eens in om een lekkere taart te maken.

Het best maak je deze taart in de ochtend zodat ze goed kan afkoelen/opstijven.

Bereidingswijze:
– 250g zoete koekjes zoals petit beurre
– 4 el gemalen gember
– 100g gesmolten boter
– 3 stevige rijpe peren
– 250g kristalsuiker
– 2 el citroensap
– 500g verse kaas
– 2 eieren
– 375g zure room

Bereid een springvorm van ongeveer 24cm voor om in te bakken.
We gaan van start met de bodem: doe de koekjes in een keukenrobot en maal ze fijn. Voeg 2el gemberpoeder toe en de gesmolten boter. Bekleed de bodem en wanden van de springvorm met dit mengsel en zet minimum 10 min in de koelkast.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peren in fijne schijfjes. Breng 3,74 dl water aan de kook met het citroensap en de helft van de kristalsuiker. Voeg de peren toe en laat sudderen tot ze gaar zijn. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen.
Klop de verse kaas met de rest van het kristalsuiker glad. Voeg de eieren en nog 2 el gemberpoeder toe. Breng er als laatste de zure room bij.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Neem de bakvorm uit de koelkast, bedek de bodem met de schijfjes peer en doe daarover het kaasmengsel. Zet daarna in de oven voor 1 uur of tot de vulling opgesteven is.

Laat de taart afkoelen en zet ze daarna in de koelkast. Server eventueel met een toefje slagroom op elk taartdriehoekje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: