Tajine met Lamsvlees en Pruimen


tajin

Verassend lekker gerechtje en je kan dit rustig laten sudderen zodat je bij je gasten kan zijn.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 700 g lamsstoverij (of lamsvlees waarvan je zelf blokjes maakt)
– 1 ajuin
– olijfolie
– 8 dl kippenbouillon
-10 g vloeibare honing
-1 potje saffraanpoeder
– 1 snuifje kaneel
– 1 cm gember
– 100 g gedroogde pruimen
– een half bosje lente-uitjes
– 1 ei
– 1 dl room
– 1 bot verse munt
– peper&zout
– 250 g couscous

Snij de ui fijn. Bak het lamsvlees bruin in de olijfolie en voeg dan de ajuin toe. Schep dit vlees in een tajine. Déglaceer de pan met een deel van de bouillon en giet het dan over het vlees. Voeg de honing, kaneel, saffraan en gesnipperde gember bij het vlees. Roer goed door en laat dit ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje sudderen.

Snij de pruimen in reepjes en voeg ze na het verstreken uur bij de tajine en laat nog een 15-tal minuutjes sudderen.
Snij de lente-ui in ringetje en versnipper de munt. Klop een eierdooier los met de room en roer dit door de stoverij.

Breng het geheel op smaak met peper&zout en versier met de lente-ui. Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

Schik de stoverij op een bord en voeg de couscous bv met behulp van een serveerring toe. Garneer met de versnipperde ui.
Je kan de stoverij net zoals op de foto in een klein verwarmd pannetje serveren! Originele presentatie.

One response to this post.

  1. ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: