Risotto met Pompoen en Bacon uit de oven


Tegenwoordig valt er nergens nog tijd te verliezen, druk druk zijn we bezig als we thuiskomen. Vandaar dat ik maar weer eens op zoek ging naar een simpel gerecht waar niet veel werk aan is en waarvoor niet al te veel ingrediënten nodig zijn.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 400 g risottorijst
– 200 g bacon in reepjes gesneden
– 200 à 250 g pompoen in blokjes
– 1l kippenbouillon
– 50 g boter
– tijm
– peper en zout
– 5 eetlepels geraspte parmezaan
– 125g mascarpone

Neem een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe hierin de rijst, bacon, boter, pompoenblokjes en wat tijm en de kippenbouillon.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats ze gedurende 1 u in de oven.

Wanneer je na 1 u de schaal uit de oven haalt, meng je alles goed door elkaar en voeg je de mascarpone en de parmezaan toe en breng je op smaak met nog wat peper (en eventueel zout).

Lekker makkelijk en wanneer de schaal in de oven staat, kan je nog lekker wat anders doen!

De eerste indruk was maar zo zo, maar na één hap wat meneer Allegaartje meteen verkocht en kon het zelf als “voor herhaling vatbaar” gecatalogeerd worden.

Smakelijk!

One response to this post.

  1. ziet er idd simpel en lekker uit🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: