Hapjes met Tonijn en Makreel


Volk over de vloer betekent altijd een volle keuken, veel kookplezier en een berg afwas🙂 (afin voor de afwasmachine dan toch!).

Deze receptjes zijn goed voor telkens een 11 à 12-tal hapjes.

Bereidingswijze:
– 8 hadgekookte kwarteleitjes
– 155g tonijn in eigen nat
– 1 ansjovisfilet
– 1,2 el kappertjes
– 3 el mayonaise (met citroen of zonder)
– peper en zout

Doe de tonijn, ansjovis, kappertjes en mayonaise in potje en mix tot een vast sausje. Breng op smaak met peper en zout.
Vul aperitieflepeltjes met het sausje en leg er een kwarteitje bovenop.

Bereidingswijze:
– 200 g gerookte makreel
– 125 ml zure room
– wat bieslook
– 1 el dille
– citroensap
– peper
– 2 kroppen wiloof

Meng de makreel, zure room, dille, citroensap en peper. Schep dit mengsel op de witloofblaadjes en garneer met een stukje bieslook.

Snel, simpel en smaakvol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: