Witloofsoep


Witloofsoep, ook al iets dan een keertje op m’n lijstje stond om klaar te maken. Het is er nu eindelijk van gekomen. Soms zou een mens toch eens 48 uren in één dag willen hebben ipv 24u🙂 .

Dit recept is voor 6 personen.

Bereidingswijze:
– 1kg witloof
– 1 ui
– 1 preiwit
– 1grote aardappel
– boter
– 2,3 liter kippenbouillon of groentebouillon
– peper&zout
– 210 ml room
– 130g garnalen
– bieslook ter garnering

Snij het witloof in stukken, maar hou één stonk apart. Snij de ui, preiwit en aardappel in stukjes en stoof aan met boter. Voeg het gesneden witloof toe en stoof even aan. Voeg de bouillon toe en laat 25 min sudderen. Breng op smaak met wat peper en zout en mix dan tot een glad geheel. Nu is het tijd om de room toe te voegen!

Snipper de apart gehouden stronk witloof doe dit nu bij de soep. Dien op en werk af met wat garnalen en bieslook.

Smakelijk! Lekker op feestdagen, dit soepje heeft toch verrassend veel smaak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: