Ajuinsausje


Mijn kaft met knipsels nog eens doorbladerd en mijn oog viel op dit simpele (en zonder room!) ajuinsausje. Lekker voor bij kalkoen of kip.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– snij 2 ajuinen zeer fijn
– 1 knoflookteen
– boter
– 40g bruine suiker
– 2 el sojasaus
– 3 dl kippenbouillon
– maïszetmeel

Stoof de ajuin aan in wat boter en voeg de knoflook toe. Voeg daarna de bruine suiker en de 2 el sojasaus. Roer goed om. Blus met de bouillon en laat inkoken.
Breng de saus op gewenste dikte met wat maïszetmeel.

Ik serveerde dit met kalkoenfilet,spinazie en gebakken polenta.

Het ging er hier alvast goed in🙂

Laat het je smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: