Soms komen ideetjes van combinaties ineens in je op. Wel dit is er zo ééntje en hij was nog wel eens zeer lekker ook!
Dit recept kan als voorgerecht voor 8 personen dienen.
Bereidingswijze:
– 1 vel rond bladerdeeg
– 4 eieren
– 25 cl room
– 200 g feta in blok
– half zongedroogde tomaatjes
– een 18-tal gepelde scampi’s
– basilicum
– peper en zou
– oregano
– paprikapoeder
– provençaalse kruidenmix
– kruidentuiltje
Bak het bladerdeeg gedurende 10 min blind cfr de graden zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
Kluts de eieren, voeg de room toe en breng op smaak met al de kruiden. Snij de fetablok in kleinere blokjes.
Spreidt de fetablokjes uit over de bodem van het bladerdeeg, leg de scampi’s er bovenop en giet het eimengsel erover. Leg dan hier en daar wat van de half zongedroogde tomaatjes.
Zet het geheel gedurende 25 min in de oven op ongeveer 200 graden of zoals aangegeven op de verpakking.
Smakelijk!
Posted by gerda on 25 juli 2012 at 14:49
lust ik ook graag