Chocoladetaart met Kersenconfituur


Enkele weken terug kregen we de opdracht een verjaardagstaart te maken. De wensen waren dat het een chocoladetaart zou zijn en de dame in kwestie hield van de kleur rood. Hierop snuffelden we even in onze kookboeken, kochten we nodige ingrediënten en het nodige decoratiemateriaal in de gewenste kleur. Het resultaat vind je hieronder.

De feedback was positief en de smaken zaten goed.

Bereidingswijze:
– 125 g zelfrijzende bloem
– 30 g cacaopoeder
– 250 g suiker
– 100 g boter
– een pot kersenconfituur of zelfgemaakte kersenconfituur uiteraard
– 4 eieren (eiwit en eigeel apart houden)

Deze hoeveelheden zijn ideaal voor een springvorm van 20cm diameter. Bereid deze voor met een bakpapier of boter hem goed in.

Zeef de bloem en cacaopoeder en doe in een kom.
Doe de suiker, boter en de 1/3e van de confituur in een steelpannetje op een laag vuur en roer tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eierdooiers en voeg deze bij het bloem-cacaomengsel en voeg daarna het mengsel van de gesmolten boter erbij.
Klop de eiwitten en spatel geleidelijk door het deegmengsel.

Doe het deeg in de springvorm en zet een 40 – 45 minuten in de oven. Laat hem daarna 15 min rusten in de vorm alvorens hem te laten afkoelen op een taartrooster.

Eens afgekoeld kan je de taart in twee snijden en vullen met de confituur. Als je de taart wil afwerken met rolfondant, zorg je ervoor dat je nog genoeg confituur over hebt om de buitenkant er lichtjes mee in te smeren.
Rol je fondant open zodat je er de hele taart mee kan bekleden en voeg de rest van de decoratie naar eigen wens toe.

Smakelijk!

One response to this post.

  1. Posted by Anke on 4 november 2012 at 12:09

    Geloof me… Twas super lekker !!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: