Ovenschotel met gehakt, wortel en aardappel


Even kijken wat er nog voorradig was en welk vlees we nog hadden liggen. Een nieuwe combinatie ipv de klassieke bereiding. Dat kon

niet anders dan lekker zijn.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 3 grote wortels
– 1 paprika
– 3 grote aardappels
– 500 g gehakt
– 1 ei
– paneermeel
– nootmuskaat, peper&zout
– rozemarijn
– olijfolie

Snij de wortels, paprika en aardappels in kleine blokjes. Gaar de aardappels dan voor de helft. Gaar de wortelstukje goed (wortel is een nogal harde groente).

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een ovenschaaltje en doe hierin 2/3 e van de aardappelblokjes. Doe de olijfolie erover en roer goed  om, bestrooi met peper&zout en rozemarijn. Zet gedurende een 15 à 20-tal minuten in de oven.

Neem het gehakt, voeg het ei toe en nootmuskaat, peper&zout en meng goed.
Voeg 1/3e van de wortelblokjes en aardappelblokjes aan het gehakt toe samen met de volledige paprika.
Meng het geheel goed.

Neem een grote ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Op het gehakt leg je dan de rest van de wortel- en aardappelblokjes.
Zet gedurende 40 min in de oven of tot het gehakt gegaard is.

De aardappelblokjes met de rozemarijn etc in de oven is uiteraard ook geschikt om bij elk gerecht te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: