Groenteburgers


Vorige week maakte ik eindelijk eens iets wat ik al jaren in m’n hoofd had om te maken. Met wat assistentie van het hoofdcommissariaat kwam dit tot een goed einde🙂.

Bereidingswijze:
– paneermeel
– ongeveer 6 grote aardappelen
– boter
– 3 eieren
– 150 g mais in blik (klein blik)
– 150 g diepvrieserwten
– 3 grote wortelen
– peper& zout
– nootmuskaat

Kuis de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Gaar deze wortelblokjes.
Maak aardappelpuree met de aardappelen, wat boter, 3 eierdooiers (hou het eiwit apart), peper&zout en nootmuskaat.
Zo krijg je een goeie “vaste” puree .

Voeg de gegaarde wortelblokjes, erwten en mais toe aan de puree en roer goed om. Indien je dit teveel erwten of mais vindt, pas je de hoeveelheid uiteraard zelf aan.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Neem een ronde uitsteekvorm en vul deze met een laagje puree van ongeveer 0,5 cm of iets meer.
Druk goed aan en leg deze “pureeschijf” op het bakpapier. ga zo door tot de puree helemaal is opgebruikt. Haal deze “hamburgertjes” door het eiwit en daarna door het paneermeel en leg weer op het bakpapier.

Tip: vries deze in op de bakplaat, zo kan je ze nadien makkelijk per gewenste hoeveelheid in een diepvrieszakje bewaren in de diepvriezer.

Lekker als aardappelvervanger en makkelijk te bakken in de pan.
Ik haalde er hier ongeveer 25 groenteburgers uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: