Eindejaarstaart


Vorige week trakteerde ik mijn lieve collegaatjes op een mooie en lekkere taart. Aangezien dit ook zowat een hobby wordt, beleef ik er altijd plezier aan om zulke decoratieve taart te maken. Vooral de reacties alleen al zijn het waard!

Deze taart is goed voor 15 personen.

Bereidingswijze:
– biscuit mix voor de juiste bakvorm
– eieren (hoeveelheid aangegeven op de verpakking van de biscuitmix)
– 1 el cacaopoeder
– 500 g krieken in eigen sap
– zakje vanillepudding
– 1,5 el kristalsuiker
– witte, rode en gele rolfondant
– ijskristallen uit suikergoed

Kies je bakvorm. In dit geval de doos van een assortiment koekjes die voorbereid werd met bakpapier en boter opdat de biscuit er na het bakken makkelijk zou uitkomen.
Kijk op de verpakking van de biscuit mix om de gewenste hoeveelheid deeg te maken en hoeveel eieren en andere ingrediënten je nodig hebt om het deeg te maken. Doe er tijdens het mixen het cacaopoeder bij zodat het een mooie bruine chocoladekleur krijgt. Mix het deeg lang genoeg (min. 10 min.).
Bak in een voorverwarmde oven zolang als is aangegeven op de verpakking.

Zet ondertussen de krieken met het sap op het fornuis en voeg de kristalsuiker toe. Neem een klein glaasje en doe hierin de helft van het poeder voor de vanillepudding met een weinig water. Meng goed zodat er geen klonters meer inzitten en voeg bij de krieken wanneer de kristalsuiker volledig opgelost is. Je zal zien dat het sap van de krieken mooi indikt. Zorg ervoor dat het sap mooi indikt. Laat de krieken goed afkoelen.

Wanneer de biscuit en de krieken zijn afgekoeld, kunnen we starten met het decoreren van de taart. Snij overtollige randen van het biscuit en snij hem daarna in twee. Vul met de krieken, maar hou zeker ingedikt sap over om de bovenkant en de zijkanten in te smeren.
Wanneer de taart volledig is ingesmeerd kan hij gedecoreerd worden zoals hieronder met de rode, witte en gele rolfondant. Werk de bovenkant af met wat van de ijskristallen in suikergoed.

Dit was alvast een succes!

Tip: maak deze taart de dag zelf. Het ingedikte sap is toch nog redelijk vochtig waardoor je rolfondant kan scheuren.

One response to this post.

  1. prachtig gemaakt🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: