Laatst mocht ik nog eens genieten van het kooktalent van Mr. Allegaartje. Een lekker éénpansgerecht met rijst!
Dit recept is voor 4 personen.
Bereidingswijze:
– 650g scampi’s
– 250g rijst
– 330 ml kokosmelk
– 3 grote wortelen, in blokjes
– 200g erwtjes
– 1 ajuin, fijngesnipperd
– currypoeder
– cayennepeper
– paprikapoeder
– peper&zout
– boter
– 1 blokje kippenbouillon
Bak de ajuin glazig in wat boter, voeg de blokjes wortel toe en laat wat aanstoven. Voeg daarna de rijs, erwtjes en het wat currypoeder toe. Giet de kokosmelk erbij en wat water tot de rijst onder staat. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe, laat onder deksel een 15 min zachtjes sudderen. Indien je merkt dat er vocht tekort ontstaat, voeg nog wat water toe tussendoor.
Voeg de andere kruiden naar smaak toe en leg de scampi’s in de pan. Lata dan nog een 5min sudderen tot de scampî’s gaar zijn.
Posted by ann on 6 april 2014 at 10:31
zeer lekker en gemakkelijk