Citroen-ricottataart


Citroen-ricottataart

Taarten of gebakjes zijn niet zo m’n favoriete ding, meestal veel te zoet mijn goesting. Kaastaarten daarentegen vind ik veel lekkerder. Niet zo zoet en dikwijls ook niet zo zwaar. Deze viel alvast weer in de smaak.

Recept voor 16 personen.

Bereidingswijze:
– 250g speculaas in fijne stukjes
– 125g gesmolten boter
– 2 blaadjes gelatine
– 70ml water
– 250g philadelphia natuur
– 750g ricotta
– 1 tl geraspte citroenschil
– 110g kristalsuiker
– 100ml citroensap
– 300 ml opgeklopte room

Bovenste laag:
– pulp van 3 passievruchten
– 160ml fruitsap
– 1 el kristalsuiker
– 2 blaadjes gelatine

Meng de gesmolten boter onder de fijn gehakte speculaas en bedek er de bodem van een springvorm mee. Zet in de koelkast.

Voor het kaasmengsel:
doe het water en de gelatine en kom die je op het vuur zachtjes opwarmt tot de gelatine is gesmolten.
Meng de philadelphia, kristalsuiker, citroensap, geraspte citroenschil en ricotta tot een vloeiend geheel en voeg de gelatine toe. Meng er daarna de opgeklopte room onder.

Haal de springvorm uit de koelkast en doe het kaasmengsel erover. Laat dit een nachtje/een aantal uren rusten in de koelkast tot het mooi is opgesteven.

Bovenlaag (de volgende dag/aantal uren later toe te voegen:
Doe de pulp, fruitsap en suiker in een pannetje op het vuur tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de gelatine toe. Als deze goed opgelost is, giet je het geheel over de taart zodat deze volledig met dit mengsel is afgedekt.
Zet daarna nog even in de koelkast tot je kan opdienen.

Snij in 16, voor 8 personen is het per persoon een nogal grote brok.
Volgende keer zou ik de pulp van de passievrucht weglaten.

One response to this post.

  1. […] Laatst maakte ik deze Citroen-ricottataart. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: