Ovenschotel met gehakt, puree en appel


Het kokerellen komt terug naar boven. Hierbij nog een lekkere ovenschotel. We vonden hem wat ‘specialer’ omwille van de appel. Het was verrassend lekker.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– 700g aardappelen
– melk
– peper & zout
– nootmuskaat
– 3 appels geschild en in schijfjes gesneden
– olijfolie
– 1 ajuin fijngesneden
– 1 teentje knoflook
– 100 g gerookte spekreepje
– 600 g gehakt
– 250 g champignons in schijfjes
– cayennepeper
– geraspte kaas

Maak aardappelpuree van de eerste 4 ingrediënten. Bak de ajuin in de olie en voeg de knoflook toe. Doe het gehakt erbij en plet met een vork. voeg daarna de champignons toe en wat cayennepeper en eventueel nog zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe in een ovenschotel wat olijfolie op de bodem zodat het niet aanbakt. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem, bedek met de appelschijfjes en daarna met de puree. Dek af met een laag van de geraspte kaas en plaats een 30-tal minuten in de oven.

Kan je makkelijk vooraf klaarmaken.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: