Geglaceerde wortel met gember


Soms kopen we al eens van die kookmagazines, maar telkens heb je dan enorm veel ingrediënten nodig. Jammer eigenlijk, want sommige zaken gebruik je zo zelden dat ze zouden slecht worden … Dit recept is een afgeleide uit zulk magazine. Weer eens een variatie op het bereiden van worteltjes.

Dit recept is voor 2 personen.

Bereidingswijze:
– 6 grote wortelen
– 40g boter
– 2 tl geraspte gember
– 1 ajuintje, fijngesnipperd
– zout

Kuis de wortelen en snij in dunne schijven. Bak de ajuin glazig in de boter en voeg daarna de wortelschijfjes en de gember toe. Laat zachtjes stoven onder deksel gedurende minstens 20 min of tot als de wortelschijven gaar zijn. Roer regelmatig eens om. Voeg zout toe om op smaak te brengen.

Lekker bij patat met een stukje vlees.
Benieuwd wat jullie ervan vinden.

One response to this post.

  1. […] -4 roggevleugels – puree voor 4 personen – geglaceerde wortels met gember voor 4 personen – 3 el pijnboompitten – 1 pepertje, ontpit en in kleine blokjes – 2 el fijngesneden […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: